Veel mensen kunnen er niet op wachten, maar er zijn ook een heleboel mensen die tegen op zien. We hebben het dan ook over de duurste maand van het jaar genaamd December. Waarom is het de duurste maand en waarom kunnen veel mensen er niet op wachten? Dat lees je hier.
December staat dan wel bekend als de duurste maand van het jaar, maar deze maand heeft ook nog andere namen. Je verwacht het waarschijnlijk al een beetje, maar deze maand staat ook bekend als de kerstmaand. Misschien heeft dat wel te maken omdat Kerst tijdens december gevierd wordt. Naast deze namen is december natuurlijk ook de twaalfde en laatste maand van het jaar. Vroeger was dat niet het geval. Toen was december namelijk de tiende maand van het jaar. De kerstmaand telt in totaal 31 dagen. Na deze 31 dagen gaan we gezamenlijk het nieuwe jaar in.
We hebben hierboven al een kleine spoiler gegeven, maar december is ook echt de maand van de feestdagen. Zowel van de officiële als de onofficiële feestdagen. Daarom staat deze maand ook bekend als de duurste maand van het jaar. Tijdens deze feestdagen staat alles in het teken van heerlijk eten, maar natuurlijk ook de cadeautjes die komen kijken. Al het lekkere eten en de cadeautjes kosten natuurlijk geld. Daarom noemen mensen december ook de duurste maand.
Sinterklaas is een feest dag in bijna alle katholieke landen wordt gevierd. In Nederland vieren we het ook. Bij ons draait het vooral om 5 december. Op 5 december is het namelijk pakjesavond. De avond waar wij massaal alle cadeautjes van de goed heilig man gaan uitpakken voordat hij weer met de pakjes boot naar Spanje gaat. In Nederland zien we Sinterklaas dan ook altijd tijdens de intocht op een wit paard aankomen. In andere landen is dat anders. In Frankrijk komt Sinterklaas bijvoorbeeld aan op een ezel. We moeten er hier niet aan denken, maar daar gebeurd het niet anders.
⭐️ Tip: Bekijk ook eens ons complete en officiële inhaakkalender voor de beste social media inhakers.
Op 24 december is het weer zover. Dan is het weer kerstavond. Kerst staat dan ook helemaal in het teken van gezelligheid. Naast het heerlijke eten wat altijd bereid wordt staat het ook in het teken van gezelligheid. Daarom is vieren mensen over de hele wereld ook samen Kerst met belangrijke mensen zoals je familie en je vrienden. Het kan ook zijn jij juist geen Sinterklaas viert, maar Kerst. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jullie thuis beide vieren. Ook bij deze feestdag worden er massaal cadeautjes uitgepakt.
Oud en Nieuw staat bol van de tradities die wij allemaal hebben in Nederland. Sommige tradities zijn dan ook internationaal maar sommige tradities zijn alleen in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van die overheerlijke olliebollen. Dat zie je alleen maar in Nederland. Deze dag sluiten we dan ook af met het afsteken van vuurwerk of gezamenlijk wachten tot het 12 uur is om het nieuwe jaar in te luiden met je familie of vrienden. Veel mensen denken dat we alleen vuurwerk afsteken omdat het mooi en leuk is, maar de reden daarachter is om zoveel mogelijk geesten weg te jagen.